Crna Gora: Pukla tikva u DPS-u

Crna Gora: Pukla tikva u DPS-u

Кako ekskluzivno saznaje Nacionalist.rs iz krugova bliskih predsedništvu Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore, u vrhu pomenute partije je došlo do ozbiljnog sukoba između predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog glavnog političkog savetnika Milana Roćena, koji je otkazao poslušnost crnogorskom voždu i sprema se da „pocepa“ DPS.

Iako za sada nismo upoznati o razlozima za navedeno, sukob Đukanovića sa osobom koja decenijama „kroji“ političku scenu u Crnoj Gori sasvim sigurno ne ide Milu na ruku, te ostaje da se vidi kako će Roćenovi postupci uticati na dalji razvoj situacije u DPS-u.

U istim krugovima se ocenjuje i da bi pomenuto moglo u ozbiljnoj meri da uzdrma i ostanak Đukanovića na vlasti, posebno uzimajući u obzir činjenicu da Milan Roćen za crnogorskog vožda predstavlja svojevrsnu „Pandorinu kutiju“ koju ni po koju cenu ne treba otvarati. Vreme će pokazati da li će kutiju otvoriti crnogorski premijer Duško Marković, ili neko od lidera opozicije u toj državi koji čekaju svoju šansu.

(Nacionalist.rs)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS