Bivši načelnik MUP-a Srbije: Milo je naredio ubistvo Pavla Bulatovića!

Bivši načelnik MUP-a Srbije: Milo je naredio ubistvo Pavla Bulatovića!

“Đukanović je izvršio mnoga ubistva u Beogradu. Bulatović je ubijen po direktnom nalogu Državne bezbjednosti Crne Gore”, tvrdi Popović

Ubistvo ministra odbrane Savezne Republike Jugoslavije Pavla Bulatovića (52) naredio je lično predsjednik Crne Gore Milo Đukanović jer mu je zaprijetio da će vojnim brodovima potopiti sve glisere i čamce kojima je švercovao cigarete iz Italije!

Ovo za beogradske medije tvrdi nekadašnji načelnik Odeljenja za krvne delikte Žarko Popović Pop i naglašava da Đukanović stoji iza niza smaknuća u Beogradu.

„Đukanović je izvršio mnoga ubistva u Beogradu. Bulatović je ubijen po direktnom nalogu Državne bezbjednosti Crne Gore“, tvrdi Popović.

Atentatu je prema njegovim riječima prethodio sukob Bulatovića i Đukanovića.

„Motiv za ubistvo je taj što se suprotstavio da se radi separatistička priča i zaprijetio Đukanoviću da će mu vojnim brodovima uništiti sve glisere i čamce kojima švercuje cigarete iz Italije u Crnu Goru„, rekao je Popović u jutarnjem programu na Hepi televiziji.

Đukanović odgovoran i za ubistva Radomira Stojičića i Žike Petrovića

Popović tvrdi da je direktni izvršilac atentata Ivan Delić iz Budve.

„Delića je u grad doveo vlasnik kafića “Plavi jahač” na Studentskom trgu Veljko Cerović. Sklonio ga je i posle ubistva. Delić je inače nekoliko mjeseci kasnije ubio i Cerovića u kafiću“, navodi tvrdi nekadašnji načelnik Odeljenja za krvne delikte i dodao da je Đukanović odgovoran i za ubistva Radomir Stojičić Badža i Žike Petrovića.

Delića je inače kao izvršioca prvi pomenuo lider radikala Vojislav Šešelj kad je bio predsjednik Anketnog odbora za istragu ubistva Bulatovića u Skupštini Jugoslavije.

Bulatović je ubijen u večernjim satima u restoranu FK Rad 7. februara 2000. godine, dok je sjedio u društvu direktora nekadašnje Ju garant banke Vuka Obradovića i upravnika restorana Mirka Kneževića.

Istraga je utvrdila da je ubica došao preko igrališta iz Banjičke šume i kroz prozor ispalio više projektila i ubio ministra odbrane SRJ.

Ubica je preko fudbalskog terena prišao zadnjoj strani restorana i kroz prozor ispalio nekoliko rafala iz “kalašnjikova”. Jedan od metaka za tadašnjeg ministra odbrane bio je fatalan, a pogodio ga je, prema izveštaju sa obdukcije, pravo u srce. Ministar je usmrćen na mjestu dok je Knežević lakše ranjen.

Ubica je neprimijećen pobjegao sa mesta zločina. Na terasi je samo te noći bilo isključeno svijetlo. Bulatović je ubijen iz automatske puške “zastava M 70” kojom može da rukuje samo mali broj ljudi pa je vjerovatno u pitanju bio profesionalac.

Istragu o ubistvu Pavla Bulatovića vodio je istražni sudija Nebojša Simeunović, koji je inače tokom postupka pronađen mrtav u Dunavu, a njegova smrt još nije rasvijetljena.

Izvor: Kurir.rs

CATEGORIES
Share This