Bečić: U Tivtu prošle godine, odlukom Đukanovića izbori odloženi nakon predaje lista

Bečić: U Tivtu prošle godine, odlukom Đukanovića izbori odloženi nakon predaje lista

Tek mjesec dana nakon što je Đukanović donio odluku o odlaganju izbora, poslanici DPS-a u Skupštini CG izglasali su dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi i produžili mandat lokalnoj samoupravi u Tivtu, kazao je Bečić

U slučaju Tivta su tek mjesec dana nakon što je Predsjednik Crne Gore donio odluku o odlaganju izbora, poslanici DPS-a u Skupštini Crne Gore izglasali dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi i produžili mandat lokalnoj samoupravi, saopštio je predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić na Tviteru.

– Podsjećanje za one koji su ćutali ili podržavali odlaganje izbora u Tivtu bez bilo kakvog zakonskog uporišta. Izbori su odloženi upravo Odlukom Predsjednika Crne Gore u toku izbornih radnji i nakon predaje svih izbornih lista.

Takođe, Odlukom OIK-a sve izborne radnje koje su realizovane i izborne liste koje su predate su ostale na snazi, iste nijesu poništene već zaustavljene i iste nastavljeNe u susret 30. avgustu kada su održani zajedno sa preostalim izbornim procesima – naveo je Bečić.

On je kazao da sada niko ne predlaže ništa drugačije.

– Da sve izborne radnje i sve verifikovane izborne liste ostanu na snazi, a da se proces samo nastavi u maju mjesecu kada bi se održali i svi drugi lokalni izbori.

Samo što ćemo sada imati zakonsko uporište, odnosno dopunjen Zakon o lokalnoj samoupravi.

U slučaju Tivta su tek mjesec dana nakon što je Predsjednik Crne Gore donio odluku o odlaganju izbora, poslanici DPS-a u Skupštini Crne Gore izglasali dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi i produžili mandat lokalnoj samoupravi u Tivtu. Toliko o principima, pravu i praksi -poručio je Bečić.

image

Dan

CATEGORIES
Share This