Abazović: Neću podržati Đukanovića, očekujem da Crna Gora dobije novog predsjednika!

Abazović: Neću podržati Đukanovića, očekujem da Crna Gora dobije novog predsjednika!

Izbor novih minsitara u Vladi nije na dnevnom redu, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Na novinarsko pitanje o rekonstrukciji vlade, rekao je da to ne bi nazvao tako „iz razloga jer razgovori između različitih politički subjekata su na više tema i vlada nije centralna preokupacija“.

O eventualnoj podrški nekom od kandidata na predsjedničkim izborima 19. marta Abazović kaže da ako njegova stranka baštini evropske vrijednosti onda u u takvoj situaciji nema baš neku ponudu.

Na pitanje novinara da li znači da će podržati Mila Đukanovića Abazović je odgovorio da neće.

“Naravno da neću, možda za vas on predstavlja evropske vrijednosti, a za mene antievropske. Uskoro će glavni odbor stranke i izjasnićemo se za oba kruga predsjedničkih izbora. Ponavljam, očekujem da Crna Gora dobije novog predsjednika”, istakao je.

Kaže da je ulogu premijera dobio zahvaljujući građanima i dobrim idejama.

“I mislim da sam odgovbroio zahtjevu. Ako žele ponovo da me podrže ja sam tu”, zaključio je.

„Baštinim i to ću nastaviti da radim, dijalog sa svim političkim subjektima, moramo iznalaziti rješenja“, rekao je Abazović nakon polaganja kamena temeljca za gradnju četiri nova objekta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

U vezi sa nove vlade, rekao je da nema komentar.

„Vidjećemo, izbori su na pragu. Ko hoće da sastavi Vladu, neka sastavi, a dok se to ne desi, vlada radi u punom kapacitetu. Ako se nešto promijeni, tu smo da izvršimo primopredaju“, istakao je Abazović.

IN4S

CATEGORIES
Share This