Zajedno stati u kraj kriminalnim grupama u BiH

Zajedno stati u kraj kriminalnim grupama u BiH

Tužilački sistem u BiH zajedničkim naporima i koordinisanim korištenjem resursa staće u kraj organizovanim kriminalnim grupama u svim dijelovima BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH nakon sastanka glavnih tužilaca ovog i tužilaštava entiteta, Brčko distrikta i Кantona Sarajevo.

Glavni tužioci i njihovi zamjenici održali su sastanak u Tužilaštvu BiH radi koordinacije zajedničkih aktivnosti tužilačkih organizacija u borbi protiv teških oblika organizovanog kriminala.

“Učesnici sastanka, svjesni da samo zajedničkim djelovanjem mogu ponuditi adekvatan odgovor na organizovani kriminal koji je poprimio zabrinjavajuće razmjere u BiH, dogovorili su konkretne mjere i aktivnosti koje će unaprijediti borbu protiv ovih oblika kriminala”, istaknuto je u saopštenju.

U saopštenju je naglašeno da je u proteklih nekoliko mjeseci realizovan veći broj operacija i aktivnosti prema nalogu Tužilaštva BiH i entitetskih tužilaštava, koje predstavljaju značajne pomake u borbi protiv organizovanog kriminala, a realizacijom dogovorenih mjera i aktivnosti očekuje se još brži i efikasniji odgovor tužilaštava i policijskih agencija.

“Nedavni tragični događaji i ubistvo načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića pokazali su da se samo koordinacijom i zajedničkim radom tužilaštava i policijskih agencija mogu razriješiti ovako teška krivična djela”, navedeno je u saopštenju.

(Srna)

CATEGORIES
Share This