Veliki skup podrške Kasumoviću u Zenici: Dosta nam je mraka!

Veliki skup podrške Kasumoviću u Zenici: Dosta nam je mraka!

Mirni skup podrške Fuadu Kasumoviću prema riječima organizatora Venada Brkića održan je kako bi Kasumoviću poručili da nije sam u borbi protiv većine u Gradskom vijeću i protiv svih sabotaža koje se stavljanju pred njega.

Prisutnima se osim organizatora Brkića obratio i vijećnik SDP-a Almir Babajić koji je kazao da on nije došao zbog skupa podrške Fuadu Kasumoviću već zbog građana Zenice.

“Prvi put se dešava da Porezna uprava od jednog grada naplati, a desit će se u ponedjeljak možda, 4,7 miliona KM da bi pokrila dugovanja firme koja su nastala u prošlom periodu za vrijeme prošle vlasti i uzmu novac od nas, naše djece, roditelja i komšija”, kazao je Babajić te je naveo sve druge opstrukcije koje su pravljene u Gradskom vijeću s ciljem usporavanja razvoja grada i projekata.

Dok je masa uzvikivala “Fudo, Fudo” za mikrofonom se pojavio i Kasumović koji se svima zahvalio što su došli te da mu je srce ko planina Smetovi što ih vidi uprkos kiši.

“Koalicija, kako je zovu u zadnje vrijeme, sekundardnih sirovina, blokira ovaj grad. Pozivam SDA da se vrate u demokratske okvire, ponudite kandidata za gradonačelnika. To mora biti Galijašević ili Pivić, to su dvojica ljudi koji su predsjednici KO i GO SDA, kunu se da su najveća partija u Bošnjaka, budite hrabri i kandidujte se, Fuad Kasumović se već kandidovao”, kazao je Kasumović.

Govor Kasumovića ubrzo se pretvorio u predizborno obraćanje što su prisutni s oduševljenjem pozdravili. Dodao je kako bi bila sramota da SDA bilo koga drugog kandiduje. Dodao je da prave od Zenice grad slučaj.

Dodao je kako javni servisi iz Zenice plasiraju samo negativne vjesti zbog čega ih je pozvao da se vrate u okvire profesionalnosti ili će biti primoran tražiti od Zeničana da ne plaćaju RTV taksu.

Njegov govor često su prekidali i prisutni građani koji su uzvikivali njegovo ime, a SDA je na kraju prozvao da spuste loptu te da će biti odgovorni ako se bilo šta loše u ovom gradu dogodi.
(Klix)
CATEGORIES
Share This

COMMENTS