Velika odgovornost je na rukovodstvu Republike Srpske

Velika odgovornost je na rukovodstvu Republike Srpske

Politički zvaničnici u zemlji, posebno rukovodstvo Republike Srpske, imaju odgovornost za smanjenje trenutnih političkih tenzija, a posebice odustajanjem od pokušaja vraćanja unazad,,,

“Bosna i Hercegovina suočena je s ozbiljnom krizom. Politički zvaničnici u zemlji, posebno rukovodstvo Republike Srpske, imaju odgovornost za smanjenje trenutnih političkih tenzija, a posebice odustajanjem od pokušaja vraćanja unazad te od drugih koraka usmjerenih na podrivanje i destabilizaciju države, okončanjem blokade institucija na državnom i federalnom nivou, primjenom nulte tolerancije prema retorici koja unosi podjele i mržnju, te nastavljanjem aktivnosti koje su nužne za unapređenje prijeko potrebitih reformi koje BiH treba ukoliko želi  kretati se putem EU integracija”.

Ovo je isjavio danas visoki predstavnik Kristijan Šmit na sastanku sa ministricom spoljnih poslova BiH Biserom Turković.

Visoki predstavnik naglasio je čvrsto opredjeljenje međunarodne zajednice za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i njenog puta da postane energična, demokratska i prosperitetna zemlja, saopšteno je iz OHR-a.

(BN)

CATEGORIES
Share This