Uhapšen muškarac koji je po Sarajevu bušio gume državljanima Srbije

Uhapšen muškarac koji je po Sarajevu bušio gume državljanima Srbije

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su danas osobu koja se sumnjiči da je prethodnih dana po glavnom gradu BiH oštetila više vozila sa srbijanskim registarskim oznakama.

„Dana 04.01.2023.godine policijski službenici PU Centar su, radeći na rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca više krivičnih djela iz člana 293. KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari), počinjenih u vremenskom periodu od 31.12.2022.godine do 03.01.2023.godine, na štetu  pet oštećenih lica, svi državljani Republike Srbije, identifikovali, pronašli i lišili slobode lice za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilac navedenih krivičnih djela.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je pomenuto lice i u prethodnom periodu vršilo krivična djela oštećenje tuđe stvari  i to oštećenjem pneumatika na motornim vozilima, te da je zbog toga već bio hospitaliziran i liječen u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo‘“, saopćeno je iz MUP KS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac  Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je uhapšeni, nakon kriminalističke obrade, smješten na posmatranje i medicinski tretman u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“, a Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

(Oslobodjenje)

CATEGORIES
Share This