Tužilaštvo BiH tvrdi da Radovan Višković laže!

Tužilaštvo BiH tvrdi da Radovan Višković laže!

Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore oznake ACM 812 A.

Po nalogu tima Tužilaštva BiH i izdatoj naredbi Suda, izvršeni su pretresi i izuzimanje dokumentacije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i Sarajevu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izuzeta dokumentcija relevantna za predmet bit će pregledana i analizirana, kazali su.

Takođe, Tužilaštvo BiH je vršilo provjeru informacija koje su se pojavile u medijima, a u kojima se navodi da su vlastima u RS nuđeni predmetni respiratori, čija je kupovina odbijena.

Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da Vlada RS nije dobila ponudu za sporne respiratore oznake ACM 812 A.

Tužilački tim nastavlja intenzivne aktivnosti i u narednim danima, navodi se u saopćenju.

U Republici Srpskoj nema nikakve afere o respiratorima, kazao je premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

– Ono što je u Federaciji BiH pod istragom, te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za sve i jedan respirator koji je nabavila RS i koje je platila, saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević, načelnik Klinike za intezivnu njegu Univerzitetskog kliničkog centra – kazao je juče Višković.

– I čovjek je rekao, ove mašine, kako ih zdravstveni radnici vole da nazovu, ne odgovaraju i nisu za liječenje pacijenata. Zato ih nismo ni uzeli, neko je drugi donio odluku i uzeo ih, ali to je njihovo pravo – izjavio je Višković.

Agencije

CATEGORIES
Share This

COMMENTS