Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu protiv Dodika i Lukića

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu protiv Dodika i Lukića

Tužilaštvo BiH izdalo naredbu za sprovođenje istrage protiv Dodika i Lukića.

V.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić potvrdio je da je pokrenuta istraga protiv njega u Tužilaštvu BiH, ali da nije bilo poziva na saslušanje.

„Mogu potvrditi to da je pokrenuta istraga. Nije bilo poziva na saslušanja pred tužiocem. Ja zadržavam svoj stav od početka da je to dio nekog političkog progona prema ljudima u Republici Srpskoj, ja sam samo mali dio te cijele ekipe koja se bori za interese Srpske“, kaže Lukić u izjavi za ATV.

Pojedini mediji danas su objavili da je tužilaštvo BiH izdalo nalog za sprovođenje istrage protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske i Miloša Lukića.

Kako je ranije najavljeno, predmet istrage je nedavno potpisivanje ukaza o proglašenju Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na području Republike Srpske i izmjene zakona koji reguliše da se odluke visokog predstavnika na objavljuju u Službenom glasniku Republike Srpske.

Ove sporne zakona prije Dodikovog potpisivanja i objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske van snage odlukom je stavio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, koga vlasti Republike Srpske ne priznaju.

Tužilaštvo BiH nije se zvanično oglasilo u vezi pokretanja ove istrage.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This