Tužilaštvo BiH na saslušanje pozvalo i ministarku Zoru Vidović

Tužilaštvo BiH na saslušanje pozvalo i ministarku Zoru Vidović

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH pozvalo je na saslušanje u svojstvu svjedoka i Zoru Vidović, ministra finansija Republike Srpske, a u vezi sa istragom u predmetu “napad na ustavni poredak”, saznaju “Nezavisne novine”.

Prema našim saznanjima, saslušanje Vidovićeve zakazano je za utorak, 18. januara.

Vidovićeva je potvrdila da je dobila poziv te da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH.

“Poručiću im da Republika Srpska želi da vrati svoje nadležnosti, sve u skladu sa Ustavom BiH, da ništa nismo prekršili, kao i da ne mislim da trebamo biti predmet Tužilaštva”, rekla je Vidovićeva za “Nezavisne novine”.

Poziv na saslušanje, kako saznaju “Nezavisne novine”, dobio je i Marinko Dragišić, poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Jeste, dobio sam poziv danas. Odazvaću se. Poručiću da nije bio napad na ustavni poredak. Štaviše, nije diran ni Ustav ni u jednoj tački. Republika Srpska traži zaštitu i decidnu primjenu Ustava i Dejtonkog mirovnog sporazuma”, rekao je Dragišić za “Nezavisne novine”.

I potpredsjednik Narodne skupštine RS Milan Petković izjavio je da je dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvu BiH, koje je pokrenulo istragu protiv više lica iz RS zbog navodnog napada na ustavni poredak.

nezavisne.com

CATEGORIES
Share This