SIPA u Sarajevu oduzela preko 200.000 KM: Korisnik sefa je jedna od osumnjičenih osoba u akciji „Skver“

SIPA u Sarajevu oduzela preko 200.000 KM: Korisnik sefa je jedna od osumnjičenih osoba u akciji „Skver“

Službenici Agencije za istrage I zaštitu (SIPA) nastavili su operativne aktivnosti u okviru akcije „Skver“ te su izvršili pretres sefa u jednoj od komercijalnih banaka na području Sarajeva.

Kako se navodi u saopćenju, korisnik sefa je jedna od osumnjičenih osoba u ovoj akciji, a kako je navedeno tokom pretresa sefa otkriveno je i privremeno oduzeto preko 209.000 KM.

-Pretres sefa je izvršen po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – saopćeno je.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu krajem maja odredio je jednomjesečni pritvor Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću koji su uhapšeni u akciji “Skver”.

Uhapšeni se terete da su od 2009. godine do trenutka hapšenja u okviru organizovane kriminalne grupe poduzimale nezakonite radnje s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi zloupotrebom položaja i krivotvoreći dokumentaciju na način da su sticali vlasništvo nad zemljištem, prometovali većim brojem nekretnina na području Kantona Sarajevo sa kojima se nije moglo prometovati.

Terete se da su tako stekli protipravnu imovinsku korist u visini od četiri miliona KM.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This