SDA kritikuje Tegeltiju da je nesposoban, Dodik ga brani kao stručnog i odgovornog

SDA kritikuje Tegeltiju da je nesposoban, Dodik ga brani kao stručnog i odgovornog

Nakon što je SDA danas izašla sa ocjenom da predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija ne radi dobro svoj posao za koji je izabran, oglasio se srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik koji je rekao da je Tegeltija dobar, stručan i odgovoran političar, što potvrđuje i njegov dobar rad na čelu Savjeta ministara, u skladu sa zakonom, Ustavom i politikama dogovorenim u Republici Srpskoj. Bilo bi zanimljivo da Dodik objasni u čemu se ogleda njegova stručnost i da navede bar jedan rezultat njegvog rada kojim bi potkrijepio svoj stav.

– Ne želim da polemišem sa SDA i ne želim da sa njima dijelim bilo kakve stavove. U Savjetu ministara smo jer nam kao izbornim pobednicima iz Republike Srpske pripadaju ta ministarska mesta, i mi ne možemo da biramo druge, kao što ni oni ne mogu da biraju umjesto nas – rekao je Dodik novinarima.

I dok slušamo beskrajne priče u krug ko koga voli, a ko ne voli i ko je kome bliži, a ko sa kim mor iako ne želi, koji godinama služe zamajavanju javnosti, građani i privreda grcaju u svakodnevnim problemima koje niko ne rješava. Utoliko bi ovu priču trebalo prenijeti na realni reren činjenica, rezultata rada i efikasnosti vlasti da se odgovorno ponaša za vrijeme krize. Očigledno je to teren koji nikome ne odgovara.

Ipak je činjenica da su jedni druge izabrali i da kao koalicija na BIH nivou imaju odgovornost za vršenje te vlasti.

Savjet ministara BiH je institucija koja je prespavala ovu krizu i osim neefikasnosti i međusobnim blokada nismo mogli ništa da vidimo da je konkretno urađeno.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS