Radmanović: Budžet BiH nakon početka rada Savjeta ministara

Radmanović: Budžet BiH nakon početka rada Savjeta ministara

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da se odmah nakon početka rada kompletnog Savjeta ministara može očekivati usvajanje budžeta institucija na nivou BiH.

– Budžet nije usvojen ni u nacrtu u aktuelnom Savjetu ministara iako postoje neke naznake da može da se završi i sada će na bazi onoga što je do sada uradilo Ministarstvo finansija i trezora biti dograđeno sa novim stavovima i potrebama, tako da može odmah da se usvaja nakon početka rada novog Savjeta ministara i iz nacrta ide prema Predsjedništvu BiH koje utvrđuje prijedlog za Predstavnički dom – pojasnio je Radmanović.

On je napomenuo da je teško iz ugla Predstavničkog doma govoriti kojim tempom će ići usvajanje jer je parlament poslednji koji odlučuje i kada dođe do parlamenta da je tada moguće procijeniti kada će budžet biti usvojen.

– Nadam se da će to ići brzo. Savjet ministara odmah na početku rada može doći do nacrta, potom u Predsjedništvo a nakon toga u parlamentarnu proceduru. To je vrlo važno za sve u BiH da pokušamo da radimo normalnim evropskim tempom – napomenuo je Radmanović.

On je podsjetio da je Republika Srpska odavno usvojila pravila da uvijek prije kraja tekuće godine usvaja i ekonomsku politiku i budžet za narednu godinu, te da se na takvu praksu treba ugledati.

Srna

CATEGORIES
Share This