Prijedlog o zabrani izvoza oblovine do kraja ove sedmice

Prijedlog o zabrani izvoza oblovine do kraja ove sedmice

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je juče sa federalnim ministrom poljoprivrede Šemsudinom Dedićem i predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca o zabrani izvoza ogrevnog drveta i peleta.

Oni su saglasni da je prioritetno u najskorijem vremenskom roku potrebno onemogućiti izvoz oblovine, ogrevnog drveta i peleta bez uslovljavanja ranije potpisanim ugovorima.

“Stavovi nadležnih institucija Republike Srpske i Federacije BiH o neophodnosti usvajanja ove odluke su usaglašeni i identični, što je ohrabrujuća vijest za domaće proizvođače i drvoprerađivače”, istakao je Košarac.

On je najavio da će, nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima resornih entitetskih ministarstava, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH do kraja tekuće sedmice pripremiti prijedlog odluke kojom se privremeno zabranjuje izvoz oblovine, ogrjevnog drveta i peleta iz BiH.

“Prijedlog odluke ćemo uputiti nadležnim institucijama na dostavljanje mišljenja, kako bi se u konačnici odluka mogla naći pred Savjetom ministara BiH do kraja ovog mjeseca”, naglasio je ministar Košarac.

Klix

CATEGORIES
Share This