Pet flaširanih voda biće povučeno sa tržišta u BiH

Pet flaširanih voda biće povučeno sa tržišta u BiH

Agencija za bezbjednost hrane BiH saopštila je da je zatraženo povlačenje sa tržišta pet flaširanih voda jer im nije izdato rješenje o priznavanju prirodnih mineralnih, izvorskih i stolnih voda, te objavila o kojim vodama je riječ.

Agencija navodi da je u skladu sa njenom preporukom Inspektorat Brčko distrikta BiH proveo inspekcijske kontrole i danas obavijestio Agenciju da su na tržištu zatečene ove vode koje ne posjeduju rješenje o priznavanju.

U pitanju su prirodna negazirana voda “Ledena”, zapremine pet litara, koju proizvodi i puni “Gakom” iz Gornje Orahovice, opština Gračanica, planinska izvorska voda sa Vlašića “Gora”, zapremine pet litara, proizvođača “Iriškić” iz Jelaha, voda “First”, alkalna voda, pakovanje od pola litra, slovenačkog proizvođača “Fruktal”, čiji je uvoznik “Bili brig” iz Gruda.

Naloženo je i povlačenje prirodne negazirane mineralne vode prečišćene osmozom, pakiranje pola litra, čiji je proizvođač “Bibita” iz Peći, a uvoznik firma “Skuter” iz Sarajeva, kao i prirodne “bogate” mineralne vode i “ekskluzivne” staklene vode Sirma turskog proizvođača “Sirma Grup”, čiji je uvoznik firma “Temaks” iz Orašja.

Mjerodavni inspektor naložio je mjeru povlačenja iz prometa zatečenih količina navedenih voda do dobijanja rješenja o priznavanju, navodi se na sajtu Agencije.

Agencija za bezbjednost hrane BiH dostavila je sve raspoložive informacije svim inspekcijama u BiH.

(Srna  Foto: SHUTTERSTOCK)

CATEGORIES
Share This