Neefikasnost Savjeta ministara: Od 111 tačaka usvojili tek dvadesetak, nema čak ni imenovanja

Neefikasnost Savjeta ministara: Od 111 tačaka usvojili tek dvadesetak, nema čak ni imenovanja

Potvrdio je to i ministar pravde BiH Josip Grubeša. Među najvažnijim pitanjima na koja još nema odgovora su ona o raspodjeli sredstava MMF-a te finansiranju lokalnih izbora u našoj zemlji koji bi trebali biti održani ove godine.

Na dnevnom redu sjednice bila su predviđena imenovanja brojnih rukovodilaca u državnim institucijama, al ništa od toga nije usvojeno.

Tako nije imenovan predstavnik Savjeta ministara Bosne i Hercegovine pred Evropskim sudom za ljudska prava, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), direktor JP NIO Službeni list BiH, generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije, vršioci dužnosti direktora i zamjenika direktora Agencije za statistiku, vršilac dužnosti direktora Agencije za unapređenje stranih investicija FIPA, vršioci dužnosti direktora i zamjenika direktora Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Nisu imenovani ni vršioci dužnosti direktora i zamjenika direktora Agencije za rad i zapošljavanje.

Također, Savjet ministara BiH nije usvojilo brojne pojedinačne izvještaje o radu za 2019. godinu.

Inače, ovo je tek peta sjednica Savjeta ministara BiH od 23. decembra otkada je imenovano.

U Parlamentarnoj skupštini sve su glasnije kritike za neefikasnost u radu Savjeta ministara, koje dolaze nerijetko i od pojedinaca iz stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou.

(Klix)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS