Ministar FBiH traži anketu: Da li vas vrijeđa prisustvo Djeda Mraza?

Ministar FBiH traži anketu: Da li vas vrijeđa prisustvo Djeda Mraza?

Ministar u Vladi FBiH Edin Ramić od članova Samostalnih sindikata državnih službenika i namještenika traži da se izjasne da li ih prisustvo Djeda Mraza vrijeđa.

 

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH tražio je od Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica korištenje sale za dodjelu novogodišnjih paketića djeci uposlenika.

Resorni ministar Edin Ramić, međutim, odbio je da da dozvolu, a kao odgovor na zahtjev zatražio je od članova Sindikata da među sobom sprovedu anketu da li ih to vrijeđa na vjerskoj osnovi. Očigledno je sporno što će paketiće dodjeljivati Djed Mraz.

– Imajući u vidu princip nediskriminacije i poštivanja prava i sloboda uposlenika Ministarstva, potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti ovakve vrste zabave u prostorijama Ministarstva obzirom da pojedni najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i /ili njihove djece – naveo je ministar Ramić aludirajući očigledno na prisustvo Djed Mraza, prenosi Oslobođenje.

Na kraju je zaključio da Sindikat treba dopuniti zahtjev po okončanju sprovođenja ankete.

Oslobođenje

CATEGORIES
Share This