Mijatović se obratio Srbima u BiH: Je li nam važniji Dodik ili naša djeca? – On je spreman za rat

Mijatović se obratio Srbima u BiH: Je li nam važniji Dodik ili naša djeca? – On je spreman za rat

Vojin Mijatović, ministar razvoja, obrta i preduzetništva FBiH, oglasio se na društvenim mrežama nakon današnje press konferencije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na Kozari.

On je konstatovao kako je Dodik spreman da ide u rat, jer nazad ne može kako je i sam izjavio na današnjem pressu.

Mijatović je kazao da su naredni mjeseci najveći izazov za sve Srbe u Bosni i Hercegovine, te da oni imaju dvije opcije. Ili se riješiti Dodika i sačuvati mir ili sačuvati Dodik i ući u rat.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Nakon Dodikovog govora na Kozari, imam potrebu da se obratim svima nama koji živimo u entitetu Republika Srpska, bez obzira na stranačku pripadnost.

Ovo dok pišem uopšte se ne reflektujem ni na politiku u Sarajevu ili Mostaru, niti na međunarodnu zajednici, to ćemo u ovom momentu potpuno staviti na stranu.

Danas sa Kozare, potpuno psihički razoren, Dodik nam poručuje da mi i naša deca trebamo u sukob i rat da bi spasili njega, njegov lik i delo, a sve to nam pakuje u šareni papir koji zove opstanak Republike Srpske i srpskog naroda.

Danas po prvi put javno poručuje “Ja ne mogu nazad”!

Potrošio je sve narodne pare, potrošio je sve propale projekte, ubio je svaku nadu za boljim i normalnim životom, otjerao je stotine hiljada Srba, širom zapadne Evrope, on zaista nema nazad, ali ključno pitanje je možemo li mi nazad ili ćemo povesti svoju djecu u novo stradanje da bi spašavali njega?

Naredni mjeseci su najveći izazov za sve Srbe koji žive u BiH, a samo su dvije opcije: Ili ćemo se rješiti Dodika i sačuvati mir za sebe i svoje porodice ili ćemo sačuvati Dodika i uvesti u novo stradanje svoje porodice.

Ukoliko smo normalni ljudi pogledaćemo prvo svoju djecu, a onda donijeti jedinu ispravnu odluku!!!

Uvjeren sam da ima pameti među nama i da nas ovaj put neće prevariti i uzeti nam ostatak života, nemamo pravo to uraditi našoj djeci!, napisao je Mijatović.

(Oslobodjenje)

 

CATEGORIES
Share This