HNS: BiH nije “zlatna ribica” za Biseru Turković

HNS: BiH nije “zlatna ribica” za Biseru Turković

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH saopštio je da se protiv legitimnih hrvatskih predstavnika i ministara u Savjetu ministara vodi medijski linč, koji je danas kulminirao izjavama ministra inostranih poslova Bisere Turković koja BiH shvata “kao zlatnu ribicu koja će ispunjavati njene želje ili, još gore, vlastite interese”.

“Turkovićeva već danima vodi tobože turističku promociju i neviđenu brigu za turiste iz Saudijske Arabije u maniru ‘turizam će propasti, država će propasti, sve će propasti ukoliko arapski turisti ne dolete u BiH'”, navode iz HNS-a.

Iz HNS-a ističu da, pored neistina, kao i javnih veličanja ratnih zločinaca zbog kojih se nikad nije izvinila, Turkovićeva ide korak dalje u moru besjeda iznesenih posljednjih dana zaobilazeći činjenice kako je njen prijedlog o bezviznom režimu protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju koji definiše način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje što Saudijska Arabija u ovom slučaju jeste.

“Ukoliko bi se za svačiji lični interes pravili presedani, što u ovome slučaju Turkovićeva zapravo otvoreno traži i ako bi takva praksa postala norma ponašanja za svaku ličnu želju ministara, BiH bi otišla u političku i institucionalnu anarhiju”, navode iz HNS-a.

U HNS-u dodaju da je važno pomenuti i bezbjednosni faktor, posebno u uslovima otvorenih sukoba na Bliskom istoku gdje se bezbjedosne provjere moraju podići na mnogo veći nivo.

Povodom poređenja sa Švajcarskom i njihovom tolerancijom za arapske turiste, koje je iznijela SDA, iz HNS-a navode da su devedesetih godina Arapi imali liberalizovan ulaz u ovu evropsku zemlju, prije svega zbog priličnih svota na bankovnim računima, dok su u BiH dolazili da ratuju.

“Arapi su u BiH dolazili ratovati i činiti ritualna dekapitiranja i stravične zločine što Turkovićeva nikada neće reći, a upravo ih je njena stranka na ovim prostorima instalirala i dijelila im državljanstva i ordene časti”, navode iz HNS-a.

(Nezavisnenovine)

CATEGORIES
Share This