HDZ poziva Savjet ministara da usvoji nacrt budžeta

HDZ poziva Savjet ministara da usvoji nacrt budžeta

– HDZ BiH pozvao je Savjet ministara na hitno usvajanje Nacrta zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

Iz HDZ-a BiH navode da je nakon što je Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara u petak, 27. maja, uputilo Nacrt budžeta ispunjen zakonski normativ i uslovi za dalje procedure.

“Кao i u prethodnom periodu, nastavljamo biti predvodnici politike vladavine zakona i pravne države u svim procesima koji su važni za BiH”, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu u iznosu 1.073.600.000 КM u petak, 27. maja, Ministarstvo finansija i trezora uputilo u proceduru usvajanja Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara.

Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu će, nakon što ga usvoji Savjet ministra, biti upućen ustavnom predlagaču – Predsjedništvu BiH, koje utvrđuje prijedlog, poslije čega ga upućuje na usvajanje Predstavničkom i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

(Srna)

CATEGORIES
Share This