Hapšenje: „Prljava droga“ ubija po Sarajevu

Hapšenje: „Prljava droga“ ubija po Sarajevu

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo priveli su dvije osobe tokom istrage koja je provedena u slučaju smrti muškarca za kojeg je utvrđeno da je konzumirao drogu.

Prava drama odvijala se četvrtak naveče u jednoj kući u Vogošći čiji je vlasnik ovisnik koji se nedavno vratio iz komune – jednog od centara za liječenje zavisnosti o narkoticima i alkoholu.

On je u svom stanu ugostio dvoje poznanika, djevojku i mladića koji su takođe bili ovisnici i liječili se u komunama, saznaje Dnevni Avaz.

Kako je potvrđeno, mladić i djevojka su se u stanu fiksali heroinom. Oboje su u jednom momentu pali u komu. Vlasnik stana, koji je tu noć konzumirao samo alkohol, u panici je nazvao Hitnu pomoć.

Za mladića je već bilo kasno, a djevojka se uspjela probuditi iz kome i trenutno se osjeća dobro.

Slučaj je prijavljen policiji koja je obavila uviđaj.

Vlasnik kuće priveden je zbog posjedovanja i omogućavanja mladiću i djevojci uživanja opojnih droga. Kako je potvrđeno, privedena je i djevojka zbog droge, ali i sumnje da je sebi i nastradalom ubrizgavala drogu.

Advokat je prisustvovao njihovom salušanju u policiji.

Opasna droga

Oboje će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U prvi mah činilo se da je riječ predoziranju, ali su istražioci utvrdili da je riječ o takozvanoj prljavoj drogi, odnosno o heroinu koji je miješan s drugim supstancama i koji je izuzetno opasan te može odmah izazvati smrt.

Uviđaju je prisustvovao i sudski vještak medicinske struke, koji je utvrdio da na tijelu mladića nema ništa sumnjivo.

Sarajevski advokat Omar Mehmedbašić potvrdio je da su muškarac i djevojka privedeni zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droge.

(Dnevni Avaz)

CATEGORIES
Share This