Haos u Banovićima: Izbila tuča pred zgradom opštine

Haos u Banovićima: Izbila tuča pred zgradom opštine

Ispred zgrade opštine Banovići, gdje se jutros okupila grupa pristalica načelnika Bege Gutića /SDA/, izbila je tuča, a na mjestu događaja su pripadnici Specijalne jedinice policije kako bi spriječili veće incidente, javili su federalni mediji.

Nova većina u Opštinskom vijeću, koja broji 14 odbornika, najavila je da će jutros ući u prostorije stručne službe Vijeća, koje se nalaze u zgradi opštine.

Oni su naveli da će, ukoliko budu fizički spriječeni u tome, morati da „primijene pravo na samopomoć u očuvanju prostora Opštinskog vijeća, gdje može doći do eskalacije i incidenta širokih razmjera“.

Odbornici su o svojim planovima obavijestili policiju, tužilaštva, strane ambasade, te institucije i medije u BiH i Federaciji BiH.

Federalni mediji navode da je do uzavrele političke situacije došlo nakon što je Gutić izgubio podršku u Opštinskom vijeću.

Pokret demokratske akcije /PDA/ BiH pokrenuo je inicijativu za opoziv načelnika Banovića, a Gutić tvrdi da nisu ispoštovane procedure za njegov opoziv i pozvao je građane da se jutros pojave pred opštinskom zgradom.

(Srna)

CATEGORIES
Share This