Dodikovi pokloni tužiocima vraćeni na ulazu u zgradu

Dodikovi pokloni tužiocima vraćeni na ulazu u zgradu

Kako bi počastio državne tužioce koji su ga ispitivali u svojstvu osumnjičenog, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokušao je u utorak u zgradu Tužilaštva BiH unijeti alkoholna pića, saznaje Istraga.ba.

No, kada je shvatio da te poklone ne može unijeti dalje od ulaznih vrata, Dodik je svojim pratiocima naredio da ih vrate u automobile parkirane u krugu zgrada pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine.

Sporni pokloni vide se i na snimku koji Istraga.ba objavila na svom Twitter nalogu.

Na snimku iznad, od 41. sekunde, možete vidjeti kako dvojica pratilaca Milorada Dodika nose najmanje pet identičnih reklamnih kesa namijenjenih za boce. Prvo u zgradu Tužilaštva BiH ulazi Milorad Dodik, nakon njega osoba koja nosi torbu (vjerovatno Dodikov branilac), a zatim se ukazuju Dodikovi pratioci. Prvi od njih nosi jednu reklamnu kesu, dok drugi u desnoj ruci nosi tri reklamne kese, a u lijevoj mu je samo jedna.

Izvori Istrage tvrde da su u kesama bile boce “Đedove rakije”, proizvedene u Dodikovoj porodičnoj destileriji u Laktašima, u kojoj je u novembru prošle godine ugostio mađarskog premijera Viktora Orbana.

“Nakon što je vidio da sporne poklone neće moći pronijeti pored policajaca koji su vršili detaljne preglede, Dodik je svojim saradnicima kazao da vrate kese u automobil. To se sve vidi i na video-nadzoru Tužilaštva BiH”, kazao je jedan od sagovornika Istrage.

Milorad Dodik je, podsjećamo, ispitan u svojstvu osumnjičenog, nakon što je prošle sedmice zatražio “dodatno vrijeme za pripremu odbrane”.

(Istraga.ba)

CATEGORIES
Share This