Crnadak: “Tužilaštvo BiH treba da se bavi sa najvećim problemom u zemlji, a to je korupcija”

Crnadak: “Tužilaštvo BiH treba da se bavi sa najvećim problemom u zemlji, a to je korupcija”

Vraćanje nadležnosti Republike Srpske ne predstavlja rušenje ustavnog poretka BiH – poruka je emisije Drugi ugao.

Rad Tužilaštva BiH koje ispituje vraćanje nadležnosti je farsa nelegalnih pravosudnih institucija BiH, naglasili su poslanici vladajuće koalicije.

Opozicija tvrdi da je sve dobro osmišljena igra vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Komentarišući predmet koji Tužilaštvo BiH vodi protiv 13 osoba iz Republike Srpske zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na ustavni poredak BiH, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da “prisustvujemo političkom procesu koji nema veze sa pravosuđem i zakonom, te da je svima jasno da je riječ o političkoj farsi”.

Žunić je istakao da se ovaj predmet i istraga mogu smatrati predstavljanjem strahovlade od strane pravosuđa na nivou BiH.

On je naveo da je SIPA bila u prostorijama SNSD-a i tražila određenu dokumentaciju, najviše se baziravši na zapisnik sa posljednje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

– To je pokušaj da se neko uplaši i povuče zbog pritiska i prijetnji, ali sam siguran da ćemo svi mi, koji smo ušli u ovaj proces, istrajati – rekao je Žunić.

Poslanik PDP-a u NSRS Igor Crnadak istakao je da nema osnova za vođenje ovog predmeta i da je u pitanju farsa. Crnadak smatra da bi “bolje bilo da je Tužilaštvo BiH odlučilo da se obračuna sa najvećim problemom u zemlji, a to je korupcija”.

On je optužio SNSD da se ponaša avanturistički i da je, kako je rekao, u dogovoru sa SDA.

– Apelujem da se ne igraju ljudima, jer je narod ovdje spreman da se žrtvuje za Republiku Srpsku ako bude bilo potrebno, ali nema potrebe da se žrtvuje za Milorada Dodika jer on nije Republika Srpska – rekao je Crnadak.

Predsjednik Narodne partije Srpske i poslanik ove stranke u NSRS Darko Banjac naveo je da dio međunarodne zajednice, pojedini ambasadori i Kristijan Šmit koriste sve mehanizme kako bi izvršili pritisak.

Dodaje da je jasno da iza predmeta “napad na ustavni poredak BiH” stoji pritisak Suda i Tužilaštva BiH na pojedine partije i političare iz Republike Srpske kako bi odustali od pokrenutih postupaka.

Banjac je poručio da Republika Srpska i njeni predstavnici imaju samo jedan zahtjev, a to je poštovanje Ustava BiH.

rtrs
CATEGORIES
Share This