Onog trenutka kad je objelodanjena kandidatura Vukote Govedarice za Predsjednika Republike Srpske, prioritet SNSD, i Milorada Dodika lično, je postao, da po svaku cijenu „sruši“ skupštinsku većinu okupljena oko SDS-a u Gacku.

Svi resursi SNSD-a, u Izbornoj jedinici 9, stavljeni su na raspolaganju Opštinskom odboru ove stranke u Gacku, pa su tako već mjesecima odbornici vladajuće većine (koju čine SDS,PDP ,SRS RS) izloženim raznoraznim pritiscima. Nudio im se novac,šansa za ličnim napredovanjim, zapošljavnaje za bližu i dalju rodbinu, a potom bi u slijedile i prijetnje, ucjene…
Posljednjih dana se po kuloarima šuškalo da je skupštinska većina u Gacku uzdrmana, i da bi SNSD sa svojim koalicionim partnerima moga preuzeti Skupštinsku većinu. Čak su i pojedini članovi Predsjedništva OO SNSD Gacko pozivali novinare na današnje zasjedanje sa nagovještajem te mogućnost.

Međutim, ono što se desilo na današnjoj sjednici SO Gacko iznenadilo je sve prisutne. Umjesto najavljivanog preuzimanja Skupštinske većine došlo je do žestokog sukoba između odbornika SNSD i SP. Nisu se birale riječi, tako da je odjednom sav nakupljen prljavi veš izašao na površinu.

Pljuštale su optužbe na račun ko je koga prevario, ko je čiju ženu zaposlio. Kulminacija sukoba se deslia kad su odbornici SNSD-a napustili zasjedanje Skupštine.
Čini nam se da su i odbornici Srpske demokratske stranke i ostalih stranaka okupljenih oko nje, bili pomalo zatečeni današnjim razvojem sitaucije, pa su nakon početnog šoka svjesno izabrali da budu po strani i tako ne miješajući se u diskusiju doprinijeli da sukob SP i SNSD eskalira. Sve ovo sе moglо čuti i na talasima radio Gacka koji je uživo prenosio sjednicu.
Tako je na više nego neslavan način propao pompezno najavljivan pokušaj preuzimanja Skupštinske većine od strane SNSD-a u Gacku.

 

(Odbornik SO Gacko)