– Izjave premijera Vlade RS Radovana Viškovića da je „u Nevesinje Vlada Republike Srpske na čelu sa SNSD-om u posljednje četiri godine uložila više nego što je Nevesinje dobilo od turske vladavine do danas“ su tragikomične i mimo svakog razuma, kazao je predsjednik OO SDS Nevesinje Jovan Vasiljević.

„Kako to da nakon „silnih ulaganja Vlade RS, najvećih od odlaska Turaka“ kako kaže premijer Višković, danas u Nevesinju živi manje Srba nego u vrijeme Turaka? Da li su čelni ljudi opštine Nevesinje upoznali premijera Viskovića da je u tom periodu, kako on kaže „istorijskog SNSD-ovog ulaganja u Nevesinje“ od 2016-2018 godine, sa evidencije Doma zdravlja Nevesinje odjavljeno više od 950 osoba“ – upitao je predsjednik OO SDS Nevesinje Jovan Vasiljević.

Reagujući na izjavu premijera Viškovića da su ovo najveći projekti u Nevesinje u poslednjih 100 godina, Vasiljević je kazao da će ukoliko budu rađeni ovim intezitetom izgradnja ovih projekata će trajati 100 godine, prije svih izgradnja hidroelektrane Dabar ali i rekonstrukcija magistranih puteva Nevesinje-Gacko i Nevesinje-Mostar.

Vasiljević je pozvao premijera Viskovića da u povratku iz Nevesinja pogleda stanje hercegovačkih puteva koji su rezultat odnosa Vlade RS prema Hercegovini.

„Premijer Visković je možda promašio komparaciju. Hercegovački putevi u onakvom stanju kakvi su bili i u periodu Turaka, kao i bahatost nevesinjskih vlastodržaca iz SNSD-a prema stovništvu“ – kazao je Vasiljević.

Predsjednik OO SDS Nevesinje je kazao da je nevesinjska privreda na najnižim granama ikada i da zbog nedostatka posla građani Nevesinja su primorani da zaposlenje traže u Mostaru, Čapljini i Dubrovniku, daleko od svojih domova.

„Ortačka vladavina SNSD-a je svoje najbolje lice pokazala u Nevesinju gdje se građanima i javno kaže da ako nisu članovi SNSD-a nemaju šta da traže u Nevesinju“ – zaključio je Vasiljević.

Podsjetimo, Višković je prilikom posjete opštini Nevesinje rekao da je razgovarano o projektima u cijeloj Hercegovini, te naglasio da je Vlada Republike Srpske na čelu sa SNSD u posljednje četiri godine uložila više nego što je Nevesinje dobilo od turske vladavine do danas.

(BN)