Lukač je rekao da se, na osnovu statističkih pokazatelja, te preduzetih operativnih i preventivnih mjera i radnji stanje u oblasti kriminaliteta u Republici Srpskoj može ocijeniti zadovoljavajućim.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas su u zatvorenom dijelu 5. redovne sjednice razmatrali Informaciju o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj u 2018. godini i prva četiri mjeseca 2019. godine koju je podnio ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Lukač je rekao da se, na osnovu statističkih pokazatelja, te preduzetih operativnih i preventivnih mjera i radnji, u izvještajnom periodu, stanje u oblasti kriminaliteta u Republici Srpskoj može ocijeniti zadovoljavajućim.

On je naglasio da je i u periodu kojim se bavi ovaj Izvještaj nastavljen trend pada ukupnog kriminaliteta.

Odgovarajući na pitanja narodnih poslanika ministar Lukač se u završnoj riječi zahvalio na veoma konstruktivnoj raspravi, kritikama i prijedlozima koji će biti veoma važni u daljem radu MUP-a Republike Srpske.

Lukač je naglasio da je ovaj dio sjednice bio zatvoren za javnost kako bi se spriječila mogućnost da u toku izlaganja i rasprave budu otkrivene činjenice koje bi na bilo koji način mogle da ugroze neku od istraga koja je u toku, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

BN TV