Budući da su se ministri u Viškovićevoj vladi birali na osnovu poslušnosti, a ne po sposobnosti, pameti i znanju, ne vjerujem da vladajući mogu naći poslušnije ministre od ovih koje sada imaju. Oni ne traže bolja rješenja, već gore od gorih – kaže šef Кluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić.

Šef Кluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić tvrdi da je Vlada Radovana Viškovića “jedna od najgorih vlada u istoriji Srpske”, te da ne vjeruje da je moguće bilo kakvo poboljšanje u njenom radu.

Кomentarišući za Insajder jučerašnje ocjene premijera Viškovića o dosadašnjim aktivnostima aktuelnog saziva Vlade RS, kao i najave promjena u njenom sastavu do kraja godine, Stanić kaže da je “teško vjerovati da vladajuće stranke u Srpskoj imaju još toliko loših ministara”.

– Budući da su se ministri u Viškovićevoj vladi birali na osnovu poslušnosti, a ne po sposobnosti, pameti i znanju, ne vjerujem da vladajući mogu naći poslušnije ministre od ovih koje sada imaju. Oni ne traže bolja rješenja, već gore od gorih – kaže Stanić.

Na konstataciju premijera da je zadovoljan dosadašnjim radom Vlade, ali da “može i mora još bolje”, Stanić odgovara da će izvršna vlast raditi dobro onda kad prestanu gužve građana pred stranim ambasadama i kad minimalna plata u RS bude 500 evra.

– Tad se možemo nečemu nadati. Ovo je dno dna! Ovo je jedna od najgorih vlada koje je Republika Srpska ikad imala. Oni jedino imaju lažne, nekvalifikovane i nesposobne ministre. Ovo je Vlada koja ne liči ni na šta. Evo, pozivam premijera da izabere pet ministara i da o privredi imamo duel na bilo kojoj televiziji. Vidjećemo gdje će se naći. Činjenica je da je Višković nejak za posao koji radi. Nejaki Radovan – kaže Stanić.

(Insajder)