Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović danas je potvrdio da će se na narednoj sjednici razmatrati i ostavka ministrice trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragice Kovač. Ovim je potvrđena naša vijest da je Dragica Kovač tražila razrješenje s funkcije ministra trgovine i turizma što su u vladi pokušali da sakriju nevještim saopštenjem da je “sve u redu”.

Još u junu mjesecu portal BN  je objavio vijest da je ministrica trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragica Kovač podnijela zahtjev za razrješenje dužnosti.

https://www.rtvbn.com/3956815/iz-vlade-odlazi-jedan-ministar

Kako je BN tada saznao, Kovačeva ne želi da sjedi u ministarstvu i da potpisuje i ispunjava “želje drugih”, kao što su, kako ih zovu, krupni investicioni projekti…

Iako Kovačeva nije razriješena dužnosti, ona se od tada skoro nikako nije pojavljivala u javnosti niti je dolazila na radno mjesto u ministarstvu.

Čubrilovićevo priznanje da će se razmatrati njena ostavku samo potvrđuje u kakvom haosu je Vlada Republike Srpske i koliko je transparentna,

Dragica Kovač na mjesto ministra trgovinr i turizma došla je kao kadar Nedeljka Čubrilovića, koji je nakon izbora formirao stranku cijepajući DNS , gdje je obavljao funkciju zamjenika predsjednika DNS-a.

Kkao BN saznaje iz Vlade bi mogli da “lete” još neki ministri i to oni sa zvučnijim imenima kao što su ministri finansija, energetike i unutrašnjih poslova…

Možda to želi premijer, ali je pitanje koliko će uspjeti u svojim namjerama, naročito kada je u pitanju ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač.

Da će biti promjena u vladi potvrdio je  i sam premijer Radovan Višković, a prije njega to je najavio i lider SNSD-a Milorad Dodik.

(BN)