Mještani Donjeg izbjegličkog naselja u selu Prelovu kod Višegrada potpisali su peticiju upućenu opštinskim vlastima i organizovali protest zbog prekida skoro završenog projekta vodovoda Klašnik – Prelovo i usvajanja skupštinske odluke o izgradnji novog sa izvorišta Odžak.

Peticiju protiv izmjene projekta vodovoda Prelovo –Klašnik potpisalo je 35 mještana ovog naselja.

“Mi se odlučno protivimo promjeni projekta za izgradnju vodovoda kojim je bilo predviđeno da se voda u Prelovo, Klašnik, Blace i Kapetanoviće dovede iz izvora Klašnik , i uzme novo izvorište manjeg kapaciteta iz Odžaka,” stoji u peticiji.

Stanovnik Donjeg izbjegličkog naselja u Prelovu Drago Glogovac kaže da ukoliko se što prije ne riješi snabdjevanje vodom ovog naselja mještanima ništa ne preostaje drugo nego da se odavde isele.

“Punih 15 godina ovdje živimo bez dovoljno vode a radovi na vodovodu koji je skoro bio završen su prekinuti i sad je izabrana neka druga trasa i izvor. Sve su prilike da ovo selo ni ove godine neće dobiti vodu”, ogorčen je Glogovac.

Nestašica vode djelimično se rješava punjenjem rezervoara vodom koji svaki dan dovuku vatrogasne cisterne.

“Vjerujete da mi se često desi da idem do centra sela Prelova na izvor Hajdarevac da donesem flašu vode jer kad ona dođe svi pune sudove pa ako nismo kod kuće ostadosmo žedni”, kaže domaćica Draga Lukić.

Ni starini Anđelku Draganiću nije jasno zašto su prekinuti radovi na vodovodu iz Klašnika jer su se mještani ponadali da će prije dvije godine dobiti vodu.

(BN)