Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević „smijenio“ je svog dojučerašnjeg saradnika i koalicionog partnera Slavčeta Sandeva, načelnik opštinskog odjeljenja za opštu upravu samo zato što je sjedio u jednoj od višegradskih kafana sa odbornikom SDS Branom Smiljićem sa nadimkom Žika.

Prije smjene, kako je prvi čovjek Višegrada i načelnik svih građana, kako se deklarisao u predizbornoj kampanji, poslao je Sandevu i još jednom načelniku odjeljenja poruku viberom u kome mu „za sjedenje za Žikom“ dodjeljuje žuti karton.

„Sjedenje sa Žikom vam je veliki minus od cijele koalicije“, napisao je Đurević.

Od aktera ovih nečuvenih događaja nismo uspjeli dobiti izjave kako bismo još više razjasnili ovu situaciju koja je, kako građani Višegrada kažu, sasvim jasna.

Da bi građanima grada na Drini još jednom „prodao maglu“ Đurević je smislio izjavu za sajt opštine Višegrad, koju je prenijela i Srpska novinska agencija, u kojoj se ističe „da svi direktori javnih ustanova i preduzeća kao i načelnici odjeljenja koji ne budu ispunjavali svoje dužnosti neće biti dio njegovog tima“.

„Vrijeme je važnih, velikih odluka, potrebni su nam ljudi sa energijom i oni koji ne posjeduju tu energiju biće razriješeni dužnosti“, demagoški i teatralno je objasnio Đurević .

Đurević je novinaru opštinskog sajta još rekao „ da je zadatak svih da rade u interesu građana i da je neophodno da se svi posvete radu“.

Sjedenje u kafani članova SNSD i opštinskih činovnika, nije u ovom saopštenju pomenuo.

(BN)