Projekat vodovoda Klašnik- Prelovo koji je prošla opštinska vlast u Višegradu bila završila, poslije niza protesta pa i peticije mještana Prelova, dobiće epilog i na sudu, javio je dopisnik BN TV.i

Odbornici SDS i Kluba PDP-NDP u Skupštini opštine predali su danas Osnovnom sudu u Višegradu krivičnuu prijavu protiv četiri čelnika opštine u kojoj se iznosi da su, pored ostalog, zbog prekida starog projekta vodovoda oštetili budžet ove lokalne zajednice za oko 400.000 KM.

`Mi smatramo da je krivično djelo to što su sredstva koja su dosad uložena u trasu vodovoda i opremu koštala opštinu i poreske obveznike od 400.000 do 500.000 KM. Mišljenja smo da je jedan dio tih sredstava bačen u vodu zbog promjene dijela trase vodovoda do Prelova a kasniće se i sa drugom trasom pa je žalosno što ljudi u 21 vijeku u ovom selu nemaju još dovoljno vode za piće, ` rekao je šef Kluba odbornika SDS u SO Višegrad Ljubiša Škipina.

Odbornik PDP i bivši direktor višegradskog vodovoda Mišo Savića smatra da je kriminalna odluka nove vlsti da ta sredstva prosto budu zatrapana i pod zemljom.

“Iako je prvobitni projekat završen 95 odsto i da je do njegovog kraja trebalo obezbjediti samo još 20.000 KM aktuelna vlast donosi odluku da se pravi novi vodovod koji nema ni petnaesti dio kapaciteta vode starog, ` dodao je Savić.

Na poslednjoj sjednici Skupštine opštine prvi čovjek grada Mladen Đurević je optužio odbornike opozicije iz Saveza za promjene da oni stoje iza niza anonimnih prijava protiv aktuelne vlasti.

`Mi smo krivičnu prijavu svi donijeli u sud javno i to protiv odgovornih za zaustavljanje starog projekta vodovoda u kojoj su navedeni svi propusti vlasti o čemu smo ih danima upozoravali i na sjednicama opštinskog parlamenta , ` rekao je odbornik SDS Brane Smiljić.

U krivičnoj prijavi je navedeno da ne postoje realni razlozi za promjenu trase vodovoda i novog izvorišta osim čistih političkih i ličnih interesa pojedinaca u opštinskoj vlasti.

(BN TV)