Fočaci su u kutije koje su bile postavljene širom opštine darovali 20.400 KM za liječenje djevojčice Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz fočanskog Omladinskog pokreta, koji je zajedno sa Ivaninom rodbinom organizovao ovu akciju.

Pomoć za trogodišnju djevojčicu, čiji je otac iz Foče, prikupljana je na 140 lokacija u ovoj opštini – u prodavnicama, kafićima, restoranima, frizerskim salonima, kladionicama, benzinskim pumpama, osnovnim i srednjim školama, fakultetima i drugim objektima.

Ranije je na humanitarnom koncertu u Gradskoj dvorani u Foči za Ivanu prikupljeno 4.000 KM.

Omladinski pokret Foča je u ime porodice Bjelogrlić zahvalio svim ljudima dobrog srca koji su darovali novac.Trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva je u septembru prošle godine dijagnostikovan tumor bubrega, koji se nastavio širiti i napadati druge organe i nakon operacije, pa je, za nastavak liječenja u inostranstvu, bilo neophodno što brže obezbijediti novčanu pomoć, koju je u međuvremenu uplatio Fond solidarnosti Republike Srpske.

Fond solidarnosti je na račun klinike “Gustav Rosi” u Parizu uplatio 295.250 evra i Ivana je sa svojom porodicom ove sedmice otputovala u Francusku na liječenje.

(Srpskainfo)