Deset članica Udruženja porodica 4+ Opstanak Foča je u prethodna četiri danaučestvovalo na radionici na temu „Medijska prezentacija”.

Radionica se održala uokviru projekta „FOCUS W“ koji finansira Ministarstvo vanjskih poslova RepublikeNjemačke u organizaciji Udruženja za pomoć i razvoj HAJDE. FOCUS W je projektčiji je zadatak jačanje kapaciteta ženskih nevladinih organizacija. „Radionica o medijskoj prezentaciji je značajna kako bi udruženja unaprijedila svojpoložaj u lokalnoj zajednici. U prvom dijelu projekta članicama Udruženja osiguralismo i obuku na radionici iz oblasti pisanja prijedloga projekata prema domaćim imeđunarodnim donatorima, kako bi kroz naredni period osigurali finansije za svojrad“, istakla je Lejla Brulić, predsjednica Udruženja HAJDE, koje će i u narednomperiodu nastojati osigurati sredstva od strane donatora za nastavak aktivnosti ipodrške.

Program radionice baziran je na online prezentaciji i suradnji s medijskim kućama ulokalnoj zajednici. Udruženje 4+ Opstanak Foča registrovalo je svoj blog, kao iFacebook stranicu, preko koje će u narednom periodu komunicirati sa svojimkorisnicima, te surađivati s lokalnom zajednicom. Na radionici je učešće uzela iLjiljana Drakul, predsjednica Udruženja 4+ Opstanak Foča koja je kazala kako će saradionice ponijeti veliko iskustvo koje će joj pomoći u daljnjem radu u Udruženju.

„Voditeljica radionice Josipa Terzić – Rezić, iz agencije APRIORI BH svojepraktično znanje i iskustvo prenijela nam je na lagan i pristupačan način i krozpraktičan rad osigurala nam znanja ključna za period koji nam slijedi“, dodala jeDrakul. Iz Udruženja 4+ Opstanak Foča se nadaju kako je ovo samo jedna u nizu obuka izoblasti jačanja kapaciteta, koje uvelike pomažu lokalnim organizacijama.

–Ljiljana Drakul Predsjednica Udruženja porodica 4+ Opstanak FočaTel: 065 909 693

ISTOK