U subotu 23. i nedelju 24. juna u Berkovićima će se održati niz manifestacija koje će biti uvod u proslavu dana i slave opštine Berkovići Vidovdana 28. juna.

U prostorijama Narodne biblioteke svojevrsnom Kulturnom centru Berkovići u subotu 23. juna u 19 časova biće održana predavanje „Čitajmo zajedno – značaj očuvanja gradskih biblioteka“ u organizaciji Udruženja „Kulturni centar“ Bileća a sve u sklopu seminara Kulturno-istorijsko naslijeđe Istočne Hercegovine.

Istog dana od 20 časova u organizaciji Narodne biblioteke Berkovići u saradnji sa Zavičajnim klubom „Osvit“ iz Bileće i SPKD „Prosvjeta“ Berkovići biće organizovana izložba slika sa likovnog saborovanja „Simeon Dobrićevski 2017“. Izložba slika sa ovog saborovanja se tradicionalno organizuje u Berkovićima.

U nedelju 24. juna od 20 časova u prostorijama Narodne biblioteke Berkovići u organizaciji Narodne biblioteke i SPKD „Prosvjeta“ Berkovići biće održana promocija knjige „Posljednje frule Viduše“ autora Žarka Radića. Učesnici su Branko Radić, Ratomir Ćuk i Žarko Janjić.

Što se tiče sportskih događanja opština Berkovići u saradnji sa JU „Berkovići sport“ organizuje turnir u malom fudbalu za seniore „Vidovdan 2018“. Turnir će se održati 23. i 24. juna u Sportskoj dvorani u Berkovićima. Finalna utakmica kao i utakmica za treće mjesto će biti odigrana u nedelju od 20 časova. Opština Berkovići je obezbjedila novčane nagrade za najuspješnije ekipe: 500 KM za prvo mjesto, 300 KM za drugo i 200 KM za treće.

ISTOK