Inspektori Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke uprave za igre na sreću utvrdili su dana 26.08.2019. godine neovlašteno priređivanje elektronskih igara na sreću na području opština Ljubinje i Nevesinje.

Neovlašteno priređivanje elektronskih igara na sreću utvrđeno je u d.o.o. „MOZZART“ na adresi Svetosavskoj ulici u Ljubinju, saopšteno je iz Uprave.

Za učinjeni prekršaj, privrednom društvu je izdat prekršajni nalog u iznosu od 20.000 KM, a odgovornom licu u privrednom društvu u iznosu od 5.000 KM.

Utvrđeno je neovlašteno priređivanje kladioničkih i elektronskih igara na sreću na terminalu za sportsko klađenje u UR „BATO“ u Ulici O. Ivkovića u Nevesinju, u vlasništvu fizičkog lica N.L. Za učinjen prekršaj vlasniku je izdat prekršajni nalog u iznosu od 2.000,00 KM.

Inspektori Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke uprave za igre na sreću privremeno su oduzeli predmete sa kojima je počinjen prekršaj, do okončanja prekršajnog postupka.

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću će i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim sprovođenjem inspekcijskih nadzora u cilju otkrivanja prekršaja iz oblasti igara na sreću.

 

(Nezavisne novine)