Bugarska slikarka Svetla Radulova proglašena je za najboljeg umjetnika Četvrte međunarodne likovne kolonije “Kolo”, koja je u Muzeju Hercegovine završena zajedničkom izložbom slika 25 umjetnika iz osam zemalja regiona i dodjelom nagrada najboljim učesnicima i promotorima manifestacije.

Radulova, koja je izrazila zahvalnost organizatorima za ovo laskavo priznanje, nagrađena je organizovanjem samostalne izložbe u Muzeju Hercegovine do kraja ove godine. Španski slikar Hose Manuel Aznar Dijaz najbolji je umjetnik ovogodišnjeg saziva kolonije, po ocjeni njegovih kolega.

Čast mi je što sam bio dio ove kolonije, hvala organizatorima i divnim kolegama, ovo je fantastično iskustvo koje ću pamtiti zauvijek – naveo je Dijaz, koji je nagradu – opremu i slikarski pribor poklonio djeci, najmlađim polaznicima kolonije, na opšte zadovoljstvo prisutnih.

Za najboljeg promotora kolonije i grada Trebinja među učesnicima proglašen je akademski slikar Miomir – Mišo Vemić iz Nikšića. Direktor Muzeja Hercegovine Ivana Grujić istakla je da je ovo veče zahvalnosti svim umjetnicima učesnicima kolonije, koji su unijeli mnogo radosti i ljubavi u grad.

– Između svih nas vladalo je bratstvo i pozitivna energija i u tom duhu nastavićemo i sljedeće “Kolo”. U “Kolo” nas je poveo Dražen Milić, pridružili su se naš muzej i grad Trebinje, a od ovo godine priključilo nam se i resorno ministarstvo. To je kolo ljubavi, kojem se teško može odoljeti. Oplemenili ste prostor muzeja, ali i prostor svih onih koji su na humanitarnoj aukciji za našeg oboljelog dječaka Matiju Darmanovića kupili slike, oplemenili ste i naše duše, pokazali ste najljepšu stranu ljudskog bića, pomogli ste onima koji su u nevolji – kazala je Grujićeva.

(Glas Srpske)