Trebinjski osnovci Vuk Glogovac (treći razred) i Igor Spaić (četvrti razred) našli su novčanik s ličnim dokumentima i novcem u naselju Hrupjela i vratili ga svojoj sugrađanki, koja živi u naselju Gorica.

Vuk i Igor ni sada ne znaju koliko je novca bilo u novčaniku, jer su ih, kažu, kući učili da se tuđe stvari ne preturaju, a da ono što pronađu prijave nastavniku, treneru ili starijem prolazniku na ulici, pa su tako i učinili – sve su prijavili svome starijem komšiji, koji je pronašao vlasnicu.

“Ja to ne smatram tako značajnim, jer su nas i u kući i u školi učili da sve što nađemo odnesemo ili u policiju ili da predamo vlasniku ako znamo čije je ili nekom starijem, pa smo mi novčanik dali komšiji, koji je naišao i on je potražio vlasnicu.  Nalazio sam u školi raznih predmeta učenika, knjiga ispod klupa, a jednom sam drugu pronašao i vratio skupocjeni sat i naravno da sam sve vratio, jer to nije moje i meni tuđe ne treba”, kaže Vuk za “Nezavisne”.

 

Kao nam je rekla majka jednog od dječaka, sugrađanka je mališane ipak nagradila za ovaj divan gest i poklonila im po deset maraka, a s obzirom da se radi o penzionerki poklon od 20,00 maraka ima još veću vrijednost.

Ovaj gest nije iznenadio njihovog trenera u Školi sporta “Leo stars” Igora Joksimovića, koji kaže da su dječaci, osim što su dobri đaci, i uzorni sportisti, koji igraju pravu fer plej igru.

 

(ISTOK/Nezavisne novine)