Forum mladih, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Trebinje realizuje projekat promovisanja pozitivnih vrijednosti kojim će biti angažovane lokalne navijačke grupe fudbalskih klubova “Partizan” i ”Crvena Zvezda”.

Cilj projekta je da se mladi članovi “Grobara” i “Delija” uključe u niz događaja koji promovišu pozitivne načine podrške svojim klubovima i lokalnoj zajednici. Oni će kroz različite aktivnosti pokazati neki novi, drugačiji način na koji se mogu “baviti” klubom.

Tako su najmlađi članovi Udruženja navijača Crvene Zvezde iz Trebinja imali priliku da razgovaraju sa jednim od najuspješnijih trebinjskih sportista, Brankom Zotovićem. Ovaj košarkaš prve utakmice odigrao je u dresu Leotara, nakon čega više nego uspješnu profesionalnu karijeru nastavlja u Češkoj, na Kipru i u Maroku.

Zotović je prisutnima pričao i odgovarao na pitanja o zanimljivim događajima iz svoje bogate košarkaške karijere, a posebno se osvrnuo na sam aspekt navijanja i o tome koliko podrška sa tribina znači samim igračima i koliko im daje vjetar u leđa. I sam je, kaže, vatreni navijač „Leotara“ i godinama nije propustio ni jednu fudbalsku, košarkašku ili rukometnu utakmicu ovog kluba. I dan danas je kaže, ponosan na činjenicu da na Leotarovim tribinama nema nikavih podjela na „ove“ ili „one“, niti je ikada bilo sukoba.

„Uvijek su tu ljudi koji prije svega vole taj klub, i ne postoji nikakva razlika među njima. Bilo da su Grobari, Delije, plavi ili žuti, na tribine se uvijek dolazi s puno ljubavi prema Leotaru. Tada svi nosimo iste šalove, jednoglasno bodrimo tim i zajedno slavimo svaki uspjeh.“, rekao je Zotović, i dodao da ga posebno raduje činjenica da je na tribinama sve više mladih koji istinski vole sport i svoj klub, i koji su svjesni značaja iskrenog i pravog navijanja.

„Mi, koji smo pratili naše sportiste i iskreno i s ljubavlju ih bodrili od malih nogu, jesmo i trebamo biti primjer mladima i na njih prenijeti sve ono što smo godinama i sami njegovali. Prava ljubav prema svom klubu se pokazuje jedino korektnim navijačkim ponašanjem, a vjerujem i nadam se da će nove generacije navijača Leotara, pa i drugih klubova, nastaviti sa dostojanstvenim i korektnim navijačkim ponašanjem“, zaključio je Zotović.

(fb stranica Fer plej – Fair Play)