Predsjedavajući Savjet ministara BiH Zoran Tegeltija je, jutros u centrali Stranke demokratske akcije (SDA) održao konsultacije sa predsjednikom te stranke Bakirom Izetbegovićem.

Izetbegović i Tegeltija su razgovarali ispod ratne zastave tkz Armije BiH, o programu rada Savjeta ministara BiH u predstojećem mandatu.

Zoranu Tegltiji očigleno nije smetala zastava sa ljiljanima, iako je Dodik prije tačno godinu dana rekao da će biti predložene izmjene i dopune Zakona o zastavi da bi zakonskim odredbama bilo uvršteno isticanje zastave Republike Srpske.

Dodik je 13.12.2019. izjavio: “Kada bude konstituisan Dom naroda Parlamenta BiH, tražićemo izmene da bi u zakon bilo uvršteno isticanje zastave Republike Srpske, a ne samo njeno uočavanje, kako govori odlazeći ministar inostranih poslova BiH. Uradićemo sve da to učinimo sa poslanicima i budućim članovima Saveta ministara BiH, te svim ljudima koji u ime RS tamo budu radili. On je tako prokomentarisao i objavu na “Fejsbuku” šefa diplomatije Igora Crnatka – da će onome ko uoči zastavu Republike Srpske na slici sa prve sednice Predsedništva BiH dati nagradu u iznosu od 1.000 KM.”

“Da je bolje pogledao fotografije i video-snimke sa prve redovne sednice Predsedništva BiH, onda bi sigurno uočio zastavu RS. Pošto je zastava jasno vidljiva na mom reveru, tražim od njega da nagradu od 1.000 KM umesto meni uplati u fond humanitarne akcije S ljubavlju hrabrim srcima” , dodao je Dodik tada.

(ISTOK)