Predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH Denis Zvizdić potvrdio je da je još jučer prolongirana tačka dnevnog reda o imenovanju Mlađena Božovića iz DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Imenovanje Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava u Vijeću ministara BiH i zvanično je skinuto s dnevnog reda Predstavničkog doma PS BiH.

Ovaj prijedlog je povukao predlagač Zoran Tegeltija, a predsjedavajući Vijeća ministara, a na zahtjev Kluba SDA.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH Denis Zvizdić potvrdio je da je još jučer prolongirana tačka dnevnog reda o imenovanju Mlađena Božovića (DNS) za ministra za ljudska prava i izbjeglice, prenosi NAP.

Odluka je to nakon sastanka proširenog Kolegija oba doma PS BiH.

“Pitanje je složeno i zahtijeva dodatne konsultacije stranaka. Treba dopustiti stranačko usaglašavnje. Svi su prihvatili da se ova tačka prolongira”, kazao je Zvizdić napominjući da sastanak SDA i SNSD-a nije bio dovoljan za usaglašavanje.

Tegeltija je povukao tačku, jer na taj način je ostavio Božovića u igri za ministra. Da se glasalo danas o tome, Božović više ne bi mogao biti kandidat. Očekuju se daljnje konsultacije između SDA i SNSD u vezi ovog imenovanja.

(Nap/S.B.)