Kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je na konvenciji u Trebinju da u cilju smanjenja izlaznosti na izbore vlast pokušava da nametne tezu da su svi političari isti što nije tačno.

„Mi smo zapravo dva različita svijeta. Moj protivkandidat tvrdi da je on Republika, ja kažem da je Republika narod – borci, majke, omladina, radnici… Ja cijenim znanje, on samo člansku knjižicu svoje partije. On prijeti otkazima, ja dovodim investitore da grade. I najbitnije – ja želim da živimo u drugačijoj i boljoj Republici Srpskoj od ove kakvu nam oni nameću.

U Republici Srpskoj u kojoj nam ne ubijaju djecu nekažnjeno, gdje novinare ne tuku, gdje se cijeni stručnost, gdje bahatost nije vrlina. Želim prosperitetniju Srpsku gdje je ljudsko dostojanstvo na prvom mjestu, a mi znamo kako to da ostvarimo“, kazao je Ivanić.

Sedmog oktobra narod se bori protiv režima, a gospodin Ivanić i ja, kao i cijeli SzP žele sa narodom da pobijede politike koje rade protiv interesa naroda sve ove godine, poručio je kandidat SzP za predsjednika Republike Srspke Vukota Govedarica na konvenciji SzP u Trebinju.

„Režim živi u strahu koji liječi tako što zastrašuje narod. Mi se zalažemo za demokratske, dostojanstvene i slobodne izbore i zajedno sa narodom idemo do pobjede i da vratimo Srpsku naroda“, rekao je Govedarica.

Nosilac liste SDS za PS BiH iz Izborne jedinice 3 Mirko Šarović kaže da Republika Srpska bilježi najgorih 12 godina u svojoj istoriji zbog postojeće vlasti.

„Umjesto otvaranja ratnih tema, treba da se otvaraju fabrike i radna mjesta, umjesto konflikta potrebno je graditi razumijevanje i narodnu slogu, a ova vlast to očigledno ne može“, rekao je Šarović dodajući da sedmog oktobra povjerenje ne smijemo dati takvoj politici.

Nosilac liste PDP-a za NSRS iz IJ 9 Ljubiša Krunić pozvao je građane Trebinja da u što većem broju izađu na izbore:
„Umjesto puno praznih obećanja, a malo djela, umjesto bahatosti kojom se prikriva neznanje izaberimo snagu, mudrost i dostojanstvo Mladena Ivanića i energiju, volju i poštenje hercegovačkog sina Vukote Govedarice“, rekao je Krunić.

Nosilac liste SDS za NS RS iz Izborne jedinice 9 Branko Butulija ističe da od 2006. godine SDS upozorava na neodgovrnu i bahatu politiku postojeće vlasti koja je dovela do podjele, ponizila borce, penzionere svela na rub egzistencije, a mlade raselila, zbog čega se takvoj politici mora reći „ne“ sedmog oktobra.

(BN TV)