Odbojkašice, teniseri, stonoteniseri i stonoteniserke Foče na ovogodišnjim 55. Međuopštinskim sportskim igrama MOSI bore se za zlatnu medalju.

Prvo zlatno odličje za Foču mogle bi osvojiti stonoteniserke koje danas u 12,00 časova igraju finalni meč. Pobjede nad ekipama Pljevalja i Kosjerića donijele su im prvo mjesto u grupi, a one će se za zlato danas boriti sa prvakom grupe B u kojoj su Požega, Priboj, Rogatica i Sokolac.

I stonoteniseri Foče ostvarili su prvo mjesto u grupi A, nakon pobjeda nad ekipama Požege, Nove Varoši i Rudog, te se plasirali u top tri ekipe na turniru. Tri najbolje ekipe, prvoplasirane iz grupa A, B i C, među kojima je i Foča, u međusobnim duelima, koji su na programu danas odlučivaće o raspodjeli medalja.

Po istom sistemu takmičili su se i teniseri Foče, koji su na samo jedan korak od zlatne medalje. Nakon prvog mjesta u grupi, oni su sinoć savladali i prvoplasiranog iz grupe A, ekipu Bijelog Polja rezultatom 2:1, a od zlata ih još dijeli samo pobjeda nad Požegom, prvakom grupe C.

Odbojkašice Foče, pobjedom od 2:0 nad ekipom Pljevalja u polufinalu, plasirali su se u finale na 55. MOSI, a borba za zlato je večeras u 18:15, sa pobjedinkom iz drugog polufinalnog para Sokolac- Ivanjica.

ISTOK