Klub poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini RS traži da se Zakon o ispitivanju porijekla imovine uvrsti u Program rada Narodne skupštine za 2019. godinu, rekao je poslanik SDS u NSRS Tomica Stojanović.

“Klub poslanika SDS-a predložio je da bude usvojen zakon o ispitivanju porekla imovine i da na taj način Republika Srpska potvrdi opredeljenost za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala” – kazao je Stojanović.

Ova inicijativa Srpske demokratske stranke dolazi nakon izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da se na osnovu kriminalne privatizacije obogatilo nekoliko porodica i da sada samo pokušavaju da štite sebe i svoj interes pa SDS smatra da će ovaj put za usvajanje zakona glasati i poslanici SNSD-a.

Tokom skupštinske rasprave o Predlogu programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Stojanović je rekao da klub poslanika SDS-a traži donošenje izmena i dopuna zakona o krivičnom postupku i o izvršnom postupku, te donošenje zakona o izabranim i imenovanim licima.

(sdsrs,com)