Bivši član Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke za Banju Luku i Krajinu, Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa Nikola Špirić izdao je srpski narod i Republiku Srpsku kako niko prije njega nije učinio i kako niko poslije njega više neće učiniti, saopštila je Srpska demokratska stranka.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

”Špirić jako dobro zna da institucije ruše samo oni koji ih zloupotrebljavaju za lopovske i kriminalne svrhe, zbog čega danas građani Republike Srpske ne vjeruju u institucije i napuštaju otadžbinu. Bitka protiv takvih pojedinaca je borba za snažne institucije i snažnu Republiku Srpsku.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je kao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH 2005. godine potpisao Zakon o odbrani BiH. Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je u martu 2007. godine BiH potpisala Sporazum o razmjeni bezbjednosnih informacija sa NATO-om po odluci Savjeta ministara BiH kojim je predsjedavao upravo Špirić.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH 2008. godine potpisao više dokumenata za intenziviranje dijaloga između BiH i NATO.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je Savjet ministara BiH u njegovom mandatu sa 47 zakona prenio nadležnosti sa Republike Srpske na BiH. Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je falsifikovao zaključke parlamentarne komisije za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom kako bi zaštitio od zatvora one koji su falsfikovali dokumente da je OBA tobože prisluškivala najviše funkcionere Srbije. Jedini cilj ovog falsfikata bio je primitivni nagon da posvađa Savez za promjene sa Srbijom.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je kupio luksuzni stan u Beču, a potom istakao da je taj stan kupio od prodaje knjiga. Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je umiješan u aferu „Audi“ kojom je budžet državnih institucija oštećen za 86.667 KM.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je svoga aktuuelnog šefa i predsjednika Republike Srpske nazivao zlatnim ljiljanom. Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku, jer je u karijeri promijenio pet stranaka i time pokazao da ga jedino interesuju moć i novac.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku kada je samo prije četiri mjeseca kleknuo pred Bakira Izetbegovića, moleći ga da mu sina prebaci u OBA centar u Banja Luku.

Špirić je izdao Srbe i Republiku Srpsku kada se samo prije mjesec dana u Parlamentu BiH kleo da je on ”prodržavni političar”.

Špirić je izdao i Milorada Dodika jer, uprkos njegovoj zabrani, i javno i tajno sjedi na kanabama Američke ambasade.

Kada Dodik u oktobru padne, da li će sa njim pasti i Nikola Špirić? Ili će ovo „zlo domaće“ po već uhodanom obrascu samo promijeniti političku košulju i preći u DNS? Gdje god da bude, Špirić nikada neće biti uz Srbe i uz Republiku Srpsku”.

(BN)