Srpska demokratska stranka poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da povuče današnje saopštenje u kojem prijeti da će protiv Davora Dragičevića podnijeti krivičnu prijavu zbog „svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi na račun rukovodstva i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske“.

Srpska demokratska stranka podsjeća visoke funkcionere Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da ih je narod birao i da narod ima pravo da kritikuje njihov rad. Podnošenje krivične prijave Davoru Dragičeviću je podnošenje krivične prijave protiv svih građana koji s njim svakodnevno traže pravdu i istinu na banjalučkom Trgu Krajine, ali i u ostalim gradovima Republike Srpske.

Davor Dragičević mirno i dostojanstveno traži pravdu za svoga sina koji je nastradao pod više nego sumnjivim okolnostima i u toj potrazi neprestano naglašava da su za smrt njegovog sina krivi pojedinci, a ne ustanove. Iza Davora Dragičevića i „Pravde za Davida“ ne stoje ni opozicija ni stranci, već građani koji nemaju povjerenje u institucije Republike Srpske.

Srpska demokratska stranka poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da omogući dolazak Davoru Dragičeviću u Narodnu skupštinu Republike Srpske bez pritisaka i prijetnji. Institucije Republike Srpske moraju da služe narodu, a ne da se postavljaju iznad njega.

(SDS)