„Svako mjesto u Republici Srpskoj nam je podjednako važno i naš dugoročni cilj je razvoj svake regije, grada i opštine u Srpskoj, prosperitet Rudog isto kao i Banjaluke“, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović koji je, zajedno sa članovima Predsjedništva PDP-a Ljubišom Кrunićem, Nenadom Vukovićem i Milankom Mihajlicom, prisustvovao Saboru na kojem su ujedinjeni opštinski odbori PDP-a i SRS RS u Rudom.

Borenović je izrazio zadovoljstvo što se načelnik Opštine Rudo Rato Rajak domaćinski odnosi prema ovoj lokalnoj zajednici i što je iskazao izuzetno dobru volju prema ujedinjenju dvije stranke:

„Odluka o ujedinjenju je izuzetno dobro prihvaćena i u Rudom, gdje ćemo zajedno imati još jači politički kapacitet da radimo na rješavanju problema s kojima se građani suočavaju. Novo rukovodstvo PDP-a Rudo ima moju ličnu, ali i podršku rukovodstva Partije demokratskog progresa“, istakao je Borenović.

Opštinski odbori Partije demokratskog progresa i Srpske radikalne stranke Republike Srpske u Rudom će nakon ujedinjenja djelovati kao Opštinski odbor PDP-a, a za novog predsjednika izabran je Milun Topalović.

(BN)