Od Jakupovaca, odnosno Banjaluke, do Gradiške (Čatrnja), umjesto dosadašnjih dvije i po marke, putarina za putnička vozila uskoro će koštati tri i po KM.

Od Doboja, odnosno naplatnog mjesta Kladari, do Banjaluke, tj. naplatnog mjesta Jakupovci, putarina za putnička vozila u jednom smjeru košta sedam maraka, a godišnja čak 2.800 KM.

To je, recimo, 16 puta više nego u Austriji, gdje godišnja vinjeta, kojom možete krstariti svim tamošnjim autoputevima, iznosi, konvertovano u našu valutu, 174 marke.

Od Jakupovaca, odnosno Banjaluke, do Gradiške (Čatrnja), umjesto dosadašnjih dvije i po marke, putarina za putnička vozila uskoro će koštati tri i po KM.

Ili, ukoliko se odlučite za godišnju kartu, ta cifra se množi sa brojem 400, te omogućava neograničen broj prolazaka na relaciji Banjaluka – Gradiška i obrnuto, što znači da će vas vožnja za 12 mjeseci koštati 1.400 KM.

Nije ni to, međutim, vrh ledenog brijega jer od Kladara (Doboj) do Čatrnje (Gradiška) putarina za putnička vozila košta 10 maraka, dok za godišnju kartu treba da izdvojite 4.000 KM. Cijene su, naravno, dosta više za teretni program i autobuse.

Da je putarina u RS-u skuplja nego u znatno bogatijim evropskim državama lako je ustanoviti. Naime, godišnja vinjeta u Austriji za lična vozila do tri i po tone košta 89,20 eura, u Sloveniji 110 eura, a u Švajcarskoj 40 franaka, odnosno oko 70 maraka.

U Bugarskoj vozači putničkih vozila godišnju vinjetu plaćaju 50 eura, koliko košta i u Slovačkoj. Godišnja putarina za putnička vozila u Češkoj iznosi 59 eura, a u Rumuniji 96 eura.

(S.B./Nezavisne novine)