Ljubinje, 24.11.2017.g

Persa Klimenta, dugogodišnji član SNSD-a, i aktuelni predsjednik ljubinjske Skupštine, napustila je redove ove partije. Iz kruga njenih bliskih saradnika saznajemo da njeno nezadovoljstvo radom SNSD-a traje godinama, da je konstantno ukazivala vrhu stranke da je ljubinjski odbor SNSD-a privatizovan od strane par porodica koji rade isključivo u svom ličnom interesu. Kap koja je prelila čašu bilo je „nametanje“ Božidara Ćuzulana za predsjednika Opštinskog odbora SNSD Ljubinje. Odluku o postavljanju Ćuzulana na mjesto predsjednika OO SNSD Ljubinje donio je lično Luka Petrović, bez spovedenih izbora, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod članova SNSD-a.

Prema dobro obavještenim izvorima, iz vrha Socijalističke partije, saznali smo da će Klimenta svoj dalji politički angažman nastaviti u ovoj partiji. Isti izvor nam je potvrdio da očekuju da će bar 10 članova Opštinskog odbora SNSD-a preći u redove SP.

Ne smiruju se ni previranja u lokalnom DNS. Nakon što su nedavno 4 odbornika DNS-a napustila Skupštinsku većinu i javno iskazala svoje nezadovoljstvo radom „svog“ Načelnika, ljubinjski odbor DNS-a je otišao korak dalje, i kako se priča po kuloarima, već je donesena odluka o isključenju načelnika opštine Ljubinje, Darka Krunića, iz redova DNS-a. S druge strane Krunić je počeo da okuplja oko sebe članove DNS-a i probaće da preuzme opštinski odbor. Čija struja će odnijeti pobijedu, po svemu sudeći, odlučiće Marko Pavića.

Osipanja i previranja jedino nema u ljubinjskom SDS. Iako su mnogi očekivali da će gubitkom izbora 2016. godine, upravo u ovoj političkoj partiji, doći do osipanje članstva to se izgleda nije desilo. Kako nam je potvrđeno iz redova ove partije, oni su izradili Platformu o budućem političkom djelovanju koju će ponuditi svojim „potencijalnim“ koaliacionim partnerima, a koja bi trebala biti okosnica daljeg političkog djelovanja kako izvršne tako i zakonodavne vlasti u Ljubinju. Istakli su da ne žele po svaku cijenu ulaziti u vlast, i da sigurno kriterijum za ulazak u skupštinsku većinu neće biti kadrovska rješenja i fotelje.

Da li će SDS uspjeti u svojim namjerama, da nakon jednogodišnjeg prekida, ponovo preuzme vlast u Ljubinju, ostaje nam da vidimo već u ponedjeljak 27. 11. 2017. godine,za kada je zakazana sjednica Skupštine opštine Ljubinje. Ova sjednica je trebala biti održana u srijedu 22. 11. 2017.g, ali je upravo na incijativu odbornika SDS-a, PDP-a, SP, i nezavisnog odbornika ista odgođena za ponedjeljak. Inicijativu za odgađanje je potpisala i Persa Klimenta. Da li će potpisnici ove inicijative činiti novu Skupštinsku većinu u Ljubinju saznaćemo u ponedjeljak.

N. V.